Se best mulig ut!

Det er mange som ikke vet hvilke farger som gir deg noe, istedet for å ta fargene fra deg. Vi er alle veldig forskjellige utad. Noen kler en farge kjempe godt mens en annen kan se blek og gusten ut i samme farge. Hvordan kan vi bruke det vi kan om farger til vår fordel?
Det enkleste er å prøve å finne ut om fargen er kald eller varm. Typiske kalde farger er blått, lilla, rosa eller grått mens gul, beige eller fersken er varmere farger. Rødt for eksempel kan både være varm og kald. Hvis rødfargen har en gul undertone er den varm, og motsatt blir det hvis rødfargen har en blå undertone. Folk flest har vell helt sikkert hørt om man er en vår, sommer, høst eller vinter. Hovedregelen er at vår og høst er personer som kler varme farger, og motsatt blir det for personer som kler best kalde farger er sommer eller vinter.

En typisk høst er en som gjerne har litt rødnyanser i håret. Et veldig godt eksempel er Marcia Cross som spiller i Desperate Housewives:

 

Courtney cox er en typisk vinter. Veldig mørkt hår og lys hud er gode eksempler på dette. Hun er nydelig i sterke kalde farger som blått, grønt eller rødt. Rødfargen på toppen hennes over, er et godt eksempel på en farge med en blå undertone.

Jessica Alba synes jeg er et godt eksempel på vår. Hun kler veldig godt varme dusere farger slik som fargen på kjolen under.Paris Hilton er helt klart sommer. De som er en typisk sommer har ofte lys hud og blå øyne. De er fine i dusere nyanser av blått eller rosa. Typiske pastell farger altså.

Et enkelt tips er om du synes du kler gull eller sølv best, for gull er en varm farge mens sølv er en typisk kald farge. Da er det så mye enklere å finne ut hva slags farger som du synes kler deg, både med tanke på sminke og klær. Jeg er sommer og selv om jeg egentlig skal ha lysere kalde farger skal man ikke ta dette bokstavelig. Jeg synes at jeg kan bruke gull og varmere farger, selv om jeg vet at kalde farger kler meg bedre. Det viktigste er at man er klar over det selv, så kan du planlegge garderoben deretter. Jeg har også hørt at de eneste som kan bruke sort er de som er vinter, og det er å dra det litt langt. Synes ikke dere? Man må også ta alderen i betraktning for når man er ung har man selvfølgelig mange flere valgmuligheter enn hvis man er litt opp i årene.

Håper dette var et nyttig innlegg som dere kan dra noe positivt ut av. Så bryr du deg nå om hvilke farger du kler? 

12 kommentarer

karoline gashi

05.jan.2011 kl.20:44

Bra innlegg :-) et innlegg eg trengte no, så det passet meg midt i blinken! :)

japp, e nøye på hvilken farge som passer meg best :)!

Silje

05.jan.2011 kl.20:47

karoline gashi:

Så bra! Hyggelig å høre;)

Emilie jørgensen

05.jan.2011 kl.22:27

Fine tips :)

lostinthesky

05.jan.2011 kl.22:36

Fin blogg, masse nyttig :)

hyggelig om du stikker innom min og legger igjen en kommentar :)

JJ

05.jan.2011 kl.22:46

Ta en titt på bombonikk.blogg.no utrolig bra blogg! Vikelig verdt å gå innom, du vil ikke angre :)

londonglitter

05.jan.2011 kl.22:50

Hei! Saa flott innlegg, veldig informativt. Har du god greie pa dette ? Vil gjerne vite hvilken sesong jeg er... Hadde en kunde her om dagen som jobbet som fargekonsulent og hun kunne ikke plassere meg... Er du sommer selv? x

Silje

05.jan.2011 kl.23:24

londonglitter:

Er sommer selv ja:) Vil tro utifra bildene du har på bloggen din at du er høst!

londonglitter

05.jan.2011 kl.23:37

Saa etter at jeg hadde kommentert at det staar i teksted at du er sommer, ble distrahert i lesingen av to lekne chihuahuaer, vel, vel, jeg gjettet jo bra, sa jeg begynner a fa litt teken pa det her : )
Veldig fint innlegg, og veldig viktig å huske på! Jessica Alba ville jeg kanskje ha sagt at er en høst, men ellers veldig enig meg deg altså :)

Sv: Jaaa, jeg er så lykkelig :D Klassiske fine ting kan man umulig få for mye av vel? hehe

Silje

06.jan.2011 kl.18:03

ByCelina:

Ja kan nok være enig med deg der. Hun er ihvertfall varm det er sikkert;)

Nei vi kan ikke få nok av det! Det varer jo en evighet mye av det, så det er verdt det uansett:)

tonje

06.jan.2011 kl.18:40

fint innlegg :)

Silje

06.jan.2011 kl.22:12

tonje:

Takk! Hyggelig å høre:)

Skriv en ny kommentar

Silje

Silje

23, Oslo

Er en jente som lever og ånder for mote og jeg er også lidenskapelig opptatt av musikk. Har jobbet i en klesbutikk siden jeg var 16 og studerer også på BI. På denne bloggen håper jeg du finner inspo og gode tips! For kontakt: cravings@hotmail.no

Utvalgt moteblogg
hits