De 10 største stilikonene gjennom tidene

Gabrielle Bonheur "CocoChanel:Gabrielle ble født 19 august 1883 og hun er mest kjent for sin unike stilsans og kreativitet. I begynnelsen av 1900 tallet begynte Chanel å lage klær som inneholdt jersey. Materialet var egentlig bare vanlig å bruke i undertøy på den tiden. Designet hennes var stilrent, inspirert av menn, men med en eksklusivt og sportslig preg. Det var svært mange som var kritiske til hennes design fordi hun ikke fulgte reglene for hvordan damer skulle kle seg på denne tiden. Hun beviste immidlertidig at kritikerne tok feil for hun fokuserte på å bli et globalt merke, og med det lykkes hun. Merket står bak den lille sorte som ble lansert i 1926 og den masseproduserte parfymen Chanel No. 5, som fortsatt er den parfymen som er solgt mest av verden over.

 

Audrey Hepburn:Audrey ble født 4 mai 1929 og var en brittisk skuespiller. Hun er også svært kjent for sin humanitære side. Hennes stil var og er fortsatt svært populer, mye på grunn av at hun ikke så på mote som det viktigste. Hun foretrakk komfortable klær fremfor mye annet, og stilen hennes var derfor veldig casual. Stilmessig er hun kanskje mest kjent for "breakfast at Tiffany`s" fra 1961, og kjolen som hun bar i denne filmen. Kjolen som er designet av Givenchy, ble solgt for £467,200 i en auksjon i 2006. Estimatet for salgsprisen var £70,000 og prisen kjolen tilslutt ble solgt for, er den høyeste noengang for en kjole fra en film.

 

Marilyn Monroe:Marilyn ble født 1 juni i 1926 og hun er mest kjent for å være skuespiller, sanger og modell. Hennes blonde hår, røde lepper og hennes uttagerende og sexy figur, har gjort henne til et av de største stilikonene gjennom tidene. Hun er beundret av kvinner verden over, og hun har inspirert mange kjendiser opp gjennom årene.

 

 

Jacqueline Lee Kennedy Onassis:

 


Jackie ble født 28 juli i 1929 og er mest kjent for å være konen til presidenten av USA, John F. Kennedy. Hun er spesielt husket for hennes stilsans, eleganse og grasiøsitet. Designeren Oleg Cassini lagde en orginal og spesialsydd garderobe til førstedamen, og han sto bak mange av kreasjonene hun gikk med i sosiale tilsetninger. Hennes stilrene dresser med knelange skjørt, trekvart lengde på ermer, lange hansker, hatter og kjoler i A fasong, var en kjempe suksess over natten for Jackie. Dette ble raskt kjent for å være "The Jackie look". Hun skiftet stil etterhvert og da var det vide dressbukser, sigøyner skjørt og Hermés skjerf som var gjeldende. Man husker spesielt de store, sorte og runde solbrillene som man også kunne se henne jevnlig i. Hun brukte etterhvert også jeans, sterke farger og mønster. En het trend på denne tiden som hvite jeans uten belte, med sort høyhalset genser som aldri var "tucked in", men dratt nedover buksen, var det hun som sto bak.

 

 

Brigitte Bardot:Brigitte ble født den 28 september 1934 og er en fransk modell, skuespiller, sanger og dyrevern forkjemper. Hun var en av de få som hadde massemedias oppmerksomhet i USA på denne tiden. Den Britiske fotografen Cornel Lucas knipset noen bilder som ble ikoniske på 1950 og -60 tallet i den forstand at de representerte hennes offentlige profil. I moteverden har "the Bardot neckline", som er en vid, åpen hals som viser begge skuldre, blitt oppkalt etter henne. Denne stilen er brukt spesielt for strikkete gensere, men også for topper og kjoler. Hun gjorde også bikinien svært populær gjennom mange photo shoots og i tidligere filmer som "Manina" i 1952.

 

 

Madonna:Madonna ble født 16 august i 1958 og er artist, skuespiller og entrepenør. Gjennom hele hennes karriere har Madonna klart å skape mange nye stilarter gjennom musikk, og image hennes har hele tiden vært i forandring. Det er slik hun har nådd så langt og blitt så populær.  Hun blir derfor rettmessig kalt "The Queen of Reinvention". Hennes stil på 80 tallet gjør henne til et stilikon. Bleket hår, røde lepper, markerte bryn og masse smykker var et av hennes kjennetegn.

 

 

Claudia Schiffer:Claudia ble født den 25 august i 1970 og er en tysk modell. Hun ble veldig populer mye grunnet hennes likhet til Brigitte Bardot. Med hennes blå øyne, blonde hår og høye figur så tok hun verden med storm på 1990 tallet. I forbindelse med hennes kampanje for Guess så sa Marciano at det var mye hennes fortjeneste at Guess var blitt verdenskjent.

 

 

Kate Moss:
Kate ble født den 16 januar i 1974 og er en engelsk modell. Hun har frontet over 50 forsider og er et internasjonalt stilikon og en inspirasjon for mange jenter verden over. Hun har høstet mange priser for sin stilsans og hun representerer stilarten boho chic. Hun har hatt en sterk påvirkning av populariteten til blant annet avkuttet olashorts, UGGs, ballerina sko, oversized blazer, skinny jeans, vester og it vesken fra Balenciaga.

 

 

Sienna Miller:Sienna er født 28 desember i 1981 og er en engelsk modell, skuespiller og designer. Stilen hennes er ikke veldig ulik Kate Moss sin, og hun er også en representant for boho chic.  I 2008 lanserte hun sitt eget merke med søsteren Savannah, og det selger fortsatt svært godt. Sienna har en utrolig kul, chic, flørtete og casual stil som mange jenter misunner henne for. De fleste ville nok gitt mye for garderoben hennes!

 

 

Alexa Chung:Alexa er født 5 november i 1983 og er en engelsk representant på tv, modell og hun jobber også i brittiske Vogue. Hun er muse for mange store designere på grunn av hennes sterke personlige stil. Hun blir støtt og stadig kåret som en av de best kledde og er ofte å se på forsiden av Vogue, Elle og Harper`s Bazaar. Hun sitter selvfølgelig alltid også på første rad i mange moteshow.  I 2009 designet Mulberry en veske oppkalt og inspirert av Chung, kalt Mulberry Alexa.

 

Hvem er deres stilikoner?

 (Bildene er hentet fra Google, og kilden som er brukt er Wikipedia)

23 kommentarer

Pia Bjørnsen

09.feb.2011 kl.17:04

enig i noen av de ! :D

Jekiav

09.feb.2011 kl.17:05

Digger alle sammen!

Juliie Cüpcake, Coment back :3

09.feb.2011 kl.17:06

Kate Moss er den jeg liker best av de.. Men jeg har egentlig ikke noe stil ikon, eller jeg er mitt eget :P

Victoria

09.feb.2011 kl.17:06

Audrey, Marilyn og Sienna er mine fav. blant disse :)

Marleneec1.blogg.no

09.feb.2011 kl.17:08

Kul blogg :)

Ada Gundersen

09.feb.2011 kl.17:08

Audrey Hepburn og Marilyn Monroe er helt råååe =)

09.feb.2011 kl.17:12

Mary Kate Olsen!

- Karii <33

09.feb.2011 kl.17:14

Bra skrevet, har du skrevet det selv? Du var veldig flink :-)

koselig med kommentar tilbake! :-D

vilde

09.feb.2011 kl.17:14

Enig! :)

Look Silly

09.feb.2011 kl.17:16

Marilyn er FAB !!! <3 elsker hun!

Missj'adore

09.feb.2011 kl.17:18

Marilyn Monroe er bare tidenes peneste!

+*+* SukieMcQueen *+*+

09.feb.2011 kl.17:20

Alexa Chung har fantastisk stil hun er min favoritt! Men jeg liker også Abbey Lee Kershaw, Hanneli Mustaparta, Coco Sumner og Chanel Iman for å nevne noen...

Blant litt eldre ikoner er det Audrey Hepburn, Lauren Bacall, Sophia Lauren og Grace Kelly... ;D

Leah Martine

09.feb.2011 kl.17:23

jeg bare elsker kate moss:)

live lol love

09.feb.2011 kl.17:34

love them all. men jeg har ikke noe spess "stil ikon" prøver å finne min egen orginale stil .. :)

JulieIsadora

09.feb.2011 kl.18:20

Alle disse er store stilikoner for min del! Men topp tre må være "Coco" Chanel, Audrey Hepburn og Kate Moss! Og Twiggy! Men er utrolig mange der ute i verden som har en helt utrolig bra stil! Så blir for mange til å ramse alt opp :)

tonje

09.feb.2011 kl.19:47

indeed :)

Silje

09.feb.2011 kl.21:35

sukiemcqueen: Chanel Iman er en av mine favoritter også:) Det er disse som jeg føler er de største da, men det kan vell diskuteres!

Silje

09.feb.2011 kl.21:36

JulieIsadora: Så enig at det er altfor mange:) Det er jo positivt da!

Silje

09.feb.2011 kl.21:39

Leah Martine: Me too! Alexa Chung og Coco Chanel er også en av favorittene:)

+*+* SukieMcQueen *+*+

09.feb.2011 kl.22:15

Silje: De du har nevnt - jeg liker godt dem også altså, men prøvde liksom å nevne noen andre utenom dem ;D

Tuva

13.feb.2011 kl.12:53

Jeg liker Alexa Chung :)

avin

26.feb.2011 kl.20:51

der fant jeg den, kjempe flott innlegg. jeg har kanskje ikke en bestem stilikon men liker godt coho chic og derfor blir inspirer av både Kate Moss Sienna Miller, men jeg beundrer og respekterer Gabrielle for hennes mot, for at hun og mange andre har lagt et slik godt grunnlag for motehistorien.

Silje

27.feb.2011 kl.15:17

avin: Takk! Så sant. Hennes ideer var helt revulusjonerende på den tiden. Elsker det sorte og hvite. Så mine er absolutt Coco og Kate Moss:)

Skriv en ny kommentar

Silje

Silje

23, Oslo

Er en jente som lever og ånder for mote og jeg er også lidenskapelig opptatt av musikk. Har jobbet i en klesbutikk siden jeg var 16 og studerer også på BI. På denne bloggen håper jeg du finner inspo og gode tips! For kontakt: cravings@hotmail.no

Utvalgt moteblogg
hits