John Galliano - sparket!

Sjefsdesigneren John Galliano for motehuset Christian Dior, har fått sparken på grunn av noen antisemittistiske uttalelser som han hadde bust ut med til et fransk par. Han hadde blant annet uttalt at: "jeg elsker Hitler. Folk som deg skulle vært døde i dag. Din mor og dine forfedre ville blitt gasset i hjel!"

Etter denne episoden (som ble tatt opp på film), ble han arrestert. Motehuset uttalte i denne sammenheng at de har nulltoleranse mot rasistisk og antisemmitistisk oppførsel, og derfor fikk designeren sparken igår.

Spørsmålet som de fleste lurer på er hva som skjer videre med motehuset? Han har tross alt vært designeren for Dior i 15 år. Han er en sentral del av  moteindustrien, og et forbilde for veldig mange. Personlig så synes jeg det er riktig av Dior å reagere på denne måten. Ved å ikke sparke han så viser de at de "godtar" det han har gjort og det blir veldig feil. Så utfallet har jo blitt at de har gitt slipp på en fantastisk designer. Jeg synes det er helt tragisk, men hvis han virkelig står for dette, så synes jeg at det er riktig å sparke han. Rasisme kan man ikke godta! Uansett.

Hva synes dere om denne saken? Burde han fått sparken?

ELEGANT: Christian Diors vår- og sommerkolleksjon for 2011. Det blir Gallianos siste for motehuset. Foto: Afp / Scanpix

//VG//Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Silje

Silje

23, Oslo

Er en jente som lever og ånder for mote og jeg er også lidenskapelig opptatt av musikk. Har jobbet i en klesbutikk siden jeg var 16 og studerer også på BI. På denne bloggen håper jeg du finner inspo og gode tips! For kontakt: cravings@hotmail.no

Utvalgt moteblogg
hits